You are currently viewing Састанак Спортског савеза Србије са представницима територијалних спортских савеза!

Састанак Спортског савеза Србије са представницима територијалних спортских савеза!

Сеоске игре Спортског савеза Србије и ове године у општини Кучево. 🥇🥈🥉
На данашњем састанку у Великој сали општине Стари град одржан је састанак представника Спортског савеза Србије и територијалних спортских савеза.

Састанак је отворио активни председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек који је рекао да акција Сеоских игара из године у годину има све већи број учесника, ове године су заинтересоване чак 34 општине. Све општине које су учествовале помогле су да ова манифестација постане све озбиљнија.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић додао је да су ове године уведене неке измене, а и новине у такмичењу, као и 11 дисциплина, а то је скакање у џаку. Напоменуо је да су ове године и услови за такмичаре доста олакшани како би се највећи акценат бацио на још већу рекреацију, надметање и дружење, али пре свега на очување традиције различитих крајева Србије. Нешто више око самог такмичења говорили су координатори Сеоских игара Марина Јовичић и Петар Шундић.
Важно је напоменути да ће ове године бити пет регионалних такмичења за победнике на локалном нивоу, а потенцијални домаћин једног је општина Кучево у коме би учешће узели победници из Гроцке, Смедерева, Пожаревца, Петровца на Млави и Мајданпека…