You are currently viewing Одржана панел дискусија „Промене у правилницима о финансирању спортских организација“

Одржана панел дискусија „Промене у правилницима о финансирању спортских организација“

Данас је у градском здању одржана панел дискусија на тему „Промене у правилницима спортских организација“. Циљ дискусије је био да се чланови Спортског савеза на локалу информишу о свим новинама које су донете у претходном периоду, али и правима и обавезама како касније не би дошло до проблема у раду. Како је речено ово је и прилика да се чују и проблеми са којима се мањи савези у одређеним срединама суочавају.

Нови закон о спорту из 2016. године подразумевао је доношење скоро 30-так поџаконских аката од којих су неки потпуно нови у односу на ранији период.

„Током априла донети су нови правилници који се односе на стручни рад у спорту, правилник о стручном оспособљавању, дозволи за рад спортских стручњака и о евиденцијама које воде спортске организације, тако да је ово прилика да се сви упознају са овим новим одредбама“, истакао је на почетку дискусије професор Миодраг Ђурђевић из Спортског савеза Србије.

Дискусији су поред Давора Штефанека, председника Спортског савеза Србије и представника Спортског савеза Пожаревац присуствовали и преставници спортских савеза из Браничевског и Подунавског округа.

Извор: https://boom93.com/info/sport-info/sportski-savezi-iz-okruga-upoznati-sa-novinama-u-oblasti-sporta/