You are currently viewing Генерални секретар Спортског савеза Србије посетио општину Кучево!

Генерални секретар Спортског савеза Србије посетио општину Кучево!

Спортски савез Србије наставио је обилазак територијалних спортских савеза и овога пута посетио Кучево. Генералног секретара ССС Горана Маринковића угостили су Александар Илић, ген.секретар Спортског савеза општине Кучево, Саша Булутић, члан већа за спорт и Милош Петровић бивши члан већа за спорт, а нови члан већа за туризам.
– Имам само позитивне утиске након састанка са људима који предводе спорт у Кучеву. Спортски савез ове општине контролише на најбољи начин расподелу средстава клубовима, а добра сарадња са локалном самоуправом изродила је мноштво идеја као и циљева за популаризацију спорта – био је први коментар Маринковића који је предложио организацију акција намењених пре свега деци и рекреативцима.
– Генерални секретар Спортског савеза општине Кучево изразио је велико интересовање да се организује најпре Мали сајам спора и да се деци у Кучеву презентује шта све могу да тренирају и да се укључе у систем спорта, склоне са улица и кроз дружење науче како здраво да живе. За следећу годину планирамо да заједнички спроведемо и акцију бесплатног фитнеса за жене, па ће акција „Буди здрава – вежбај са нама“ након едукације спортских стручњака бити проширена и на ову општину. Велико интересовање постоји и за организацију Сеоских игара Спортског савеза Србије у 2021. години. Надам се да ће у Кучеву наставити да организују трку „Хомољски мотиви“ и да ће она, уз заједничке акције бити лепа традиција – рекао је Маринковић и додао:
– Добра комуникација и будућа интензивнија сарадња са сектором туризма у Кучеву допринеће развој целокупне општине и верујем да ће успети да туристе привуку у овај крај мноштвом знаменитости и нетакнутом природом – закључио је генерални секретар ССС.
Ове године у општини Кучево млађе категорије фудбалских клубова спровели су своје припреме. Повеање смештајних капацитета као и будуће унапређење спортске инфраструктуре уврстиће Кучево на мапу спортског туризма.

Извор: sportskisavezsrbije.rs