You are currently viewing Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetio opštinu Kučevo!

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetio opštinu Kučevo!

Sportski savez Srbije nastavio je obilazak teritorijalnih sportskih saveza i ovoga puta posetio Kučevo. Generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića ugostili su Aleksandar Ilić, gen.sekretar Sportskog saveza opštine Kučevo, Saša Bulutić, član veća za sport i Miloš Petrović bivši član veća za sport, a novi član veća za turizam.
– Imam samo pozitivne utiske nakon sastanka sa ljudima koji predvode sport u Kučevu. Sportski savez ove opštine kontroliše na najbolji način raspodelu sredstava klubovima, a dobra saradnja sa lokalnom samoupravom izrodila je mnoštvo ideja kao i ciljeva za popularizaciju sporta – bio je prvi komentar Marinkovića koji je predložio organizaciju akcija namenjenih pre svega deci i rekreativcima.
– Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Kučevo izrazio je veliko interesovanje da se organizuje najpre Mali sajam spora i da se deci u Kučevu prezentuje šta sve mogu da treniraju i da se uključe u sistem sporta, sklone sa ulica i kroz druženje nauče kako zdravo da žive. Za sledeću godinu planiramo da zajednički sprovedemo i akciju besplatnog fitnesa za žene, pa će akcija „Budi zdrava – vežbaj sa nama“ nakon edukacije sportskih stručnjaka biti proširena i na ovu opštinu. Veliko interesovanje postoji i za organizaciju Seoskih igara Sportskog saveza Srbije u 2021. godini. Nadam se da će u Kučevu nastaviti da organizuju trku „Homoljski motivi“ i da će ona, uz zajedničke akcije biti lepa tradicija – rekao je Marinković i dodao:
– Dobra komunikacija i buduća intenzivnija saradnja sa sektorom turizma u Kučevu doprineće razvoj celokupne opštine i verujem da će uspeti da turiste privuku u ovaj kraj mnoštvom znamenitosti i netaknutom prirodom – zaključio je generalni sekretar SSS.
Ove godine u opštini Kučevo mlađe kategorije fudbalskih klubova sproveli su svoje pripreme. Poveanje smeštajnih kapaciteta kao i buduće unapređenje sportske infrastrukture uvrstiće Kučevo na mapu sportskog turizma.

Izvor: sportskisavezsrbije.rs